Voimaeläimet henkisen kasvun apuna

18.05.2019

Olen saanut valtavan paljon apua voimaeläimiltä henkisellä polullani. Niinpä ajattelin nyt jakaa hieman ajatuksiani aiheesta, jotta sinäkin voisit oppia hyödyntämään eläinten voimaa omalla polullasi!


Mitä on henkinen kasvu?

Laajasti ymmärtäen kaikki elämä on henkistä kasvua. Kasvat väistämättä kokemustesi myötä, tiedostitpa sitä tai et. Jossain vaiheessa sielusi tulee kuitenkin matkallaan pisteeseen, jolloin ego-mielen oikkujen mukaan hyppääminen saa riittää, ja alkaa tietoinen pyrkimys egosta vapautumiseen. Sydämessäsi on herännyt muisto siitä, kuka todella olet ja kaipuu kokea se täydesti tässä ihmisolemuksessa. Tällöin henkinen kasvusi on tietoisempaa, ja sitä siivittää halu kuunnella sydämesi ääntä egon sijaa.


Tietoisen henkisen kasvun polku on usein kivinen, etenkin aluksi. Yhtäkkiä alat tiedostaa niitä rajoittuneita uskomuksia ja vääristyneitä toimintamalleja, joiden kautta olet elämääsi siihen asti elänyt. Tämä tiedostaminen voi tuntua raskaalta. Usein myös herääminen henkisyyteen tapahtuu vasta sitten, kun egon viitoittama polku on tullut umpikujaan, eli kun elämästäsi on tullut lähes sietämätöntä. Voimat saattavat olla vähissä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tiedät, että entinen tapa elää ei voi jatkua, mutta et kuitenkaan vielä tiedä mikä on vaihtoehto. Epävarmuus uuden edessä voi pelottaa. Onneksi sisäinen viisautesi opastaa sinua koko ajan, ja kun pikkuhiljaa opit luottamaan siihen egon sijaan, polku edessäsi muuttuu kevyemmäksi kulkea. 

Välillä henkisen kasvun polulla tulee eteen kohtia, joissa eteneminen tuntuu tyssäävän. Jotkut rajoittavat uskomuksesi ovat syntyneet tässä elämässä, esimerkiksi jo lapsena vanhempien tai muun lähipiirin vaikutuksesta. Jotkut uskomukset taas voivat olla jo aiempien elämien peruja. Joka tapauksessa ne ovat olleet niin kauan todellisuuttasi, ettet osaa edes kuvitella toisenlaista tapaa suhtautua elämään tai itseesi. Jos olet esimerkiksi aina kokenut, ettet ole rakastettu omana itsenäsi, on sinun vaikea uskoa muuta. Erityisesti näissä henkisen kasvun solmukohdissa kannattaa hyödyntää erilaisia apukeinoja, kuten luontaishoitoja, keskusteluapua tai vaikkapa voimaeläinten opastusta.


Mikä on voimaeläin?


Voimaeläimet ja toteemieläimet ovat olleet monissa kulttuureissa tärkeitä. Eri eläinlajeihin on liitetty eri ominaisuuksia ja symbolisia merkityksiä. Erityisesti Pohjois-Amerikan intiaanit ovat pitäneet eläimiä siskoinaan ja veljinään, kuunnellen niiden opastusta ja tavoitellen niiden ominaisuuksia.

Minulle voimaeläin tarkoittaa jonkin eläimen "henkeä",  eli sille ominaista energiaa. Voin nähdä intuitiivisesti minulle tietyllä hetkellä tärkeän eläimen kun suljen silmäni ja pyydän, että voimaeläimeni näyttäytyy minulle. Usein eläin tulee mieleeni ihan spontaanisti pyytämättä ja "kutsuu" minua, eli viehättää jotenkin erityisen voimakkaasti. Jotkut voimaeläimet piipahtavat luonani vain hetken, toiset pysyvät energiakentässäni kauemmin antaen juuri sellaista tukea mitä tarvitsen. Esimerkiksi alla olevan maalauksen tiikeri on ollut viimeisten neljän kuukauden ajan minulle tärkeä voiman tuoja, kun elämässäni on ollut yllättäviä haasteita.

Voimaeläimen idea on siinä, että kukin eläinlaji edustaa tiettyjä ominaisuuksia hyvin vahvasti. Esimerkiksi riikinkukko on itsevarma ja nauttii huomiosta. Joutsen on herkkä, kotka kuvastaa henkisyyttä, norsu liitetään runsauteen jne. Ihmisestä taas löytyvät ainakin uinuvina kaikki nämä ominaisuudet. Itse ajattelen, että tähän viittaa sanonta ihmisestä luomakunnan kruununa. Meissä on potentiaali hallita kaikkia näitä energioita ja käyttää niitä omassa elämässämme rakkaudellisella tavalla.

Jokaisella voimalla tai ominaisuudella on paitsi rakentava, sydänlähtöinen puolensa, myös vääristynyt puoli, joka syntyy jos voimaa käytetään väärin. Egon ohjauksessa itsevarmuus voi muuttua toisten alistamiseksi, runsaus ahneudeksi, itseilmaisu huomionhakuisuudeksi jne.

Voimaeläimet voivat ominaisuuksiensa avulla auttaa meitä kohdistetusti juuri tietynlaisen haasteen edessä. Oikean voimaeläimen tunnistaminen ja sen energiaan sulautuminen helpottaa sellaisen ominaisuuden löytämistä itsestäsi, jonka olet unohtanut. 

On aika helppoa tavoittaa itsevarma, ulospäin suuntautunut energia, kun kuvittelee olevansa kaunis riikinkukko. Riikinkukkoon tuo energia on vahvasti sisäänrakennettu. Lisäksi uskon, että kun pyydämme apua, voimaeläimemme energia tulee lähellemme, jolloin meidän on helpompaa tavoittaa sama voima itsestämme, kuin jos vain kuvittelisimme eläimen mielessämme.


Kuinka toimia voimaeläinten kanssa? 


Ensimmäinen askel voimaeläinten kanssa toimimisessa on aistia, mikä eläin kulloinkin on tarjoamassa sinulle apuaan. Tätä helpottaa ylipäänsäkin eläinten tarkkailu, niistä lukeminen ja vaikkapa luonto-ohjelmien katselu. Näin pääset paremmin sisälle eläinten energioihin ja alat herkemmin aistia, millaisia ominaisuuksia kullakin lajilla on. Hiljentyminen ja sen pyytäminen, että voimaeläimesi näyttäytyy sinulle, toimii usein. Silloin tarvitsee toki osata erottaa mielen tarjoamat kuvat ja selitykset intuitiosta, joten harjoitus voi olla tarpeen. Kannattaa myös luottaa omiin tuntemuksiin. Jos jokin eläin vetoaa sinuun vahvasti, sillä on varmasti annettavaa sinulle. Voit myös pyytää jotakuta selvänäköistä auttajaa katsomaan voimaeläintäsi. Minäkin teen tällaisia tulkintoja, sekä piirrän kuvia ja maalaan tauluja tulkinnoista.


Kun tiedät voimaeläimesi, hiljenny aistimaan sen energioita ja tunnustele, miltä ne sinussa tuntuvat. Tuntuuko jokin ominaisuus erityisen haasteelliselta? Tuohon energiaan voi liittyä sinulla energiatukoksia, vanhoja rajoittavia uskomuksia, jotka voit nyt purkaa pois. Sen jälkeeb energiasi voi taas virrata vapaasti myös kyseisellä elämän osa-alueella.


Joskus tuollaisten sitkeiden uskomusten työstäminen voi viedä aikaa, mutta älä anna periksi. Voimaeläimen kuvan pitäminen näkyvillä muistuttaa sinua säännöllisesti tuosta voimasta, jonka olet nyt päättänyt ottaa omaksesi. Jos pystyt sulautumaan voimaeläimen energiaan, eli ottamaan sen omaksesi ja tuntemaan sen itsessäsi, nauti siitä! Pikkuhiljaa voima vahvistuu sinussa ja haastavammissakin tilanteissa tuo ominaisuus pysyy sinussa vahvasti läsnä.

Toivotan sinulle antoisia hetkiä voimaeläinten parissa!